Çanakkale Zaferi'nin 101'nci Yılı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü hazırlıkları sürüyor. Zaferin 101'nci yıldönümü nedeniyle yarın Çanakkale'de iki ayrı alanda törenler yapılacak.

Çanakkale Zaferi'nin 101'nci Yılı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101'nci yıl dönümü için hazırlıklar sürüyor.

Resmi geçit yapacak askeri gemiler ile ziyarete açılacak gemiler boğaza geldi. Yarın ziyarete açılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait "F 244" bordo numaralı Barbaros fırkateyni de Çanakkale Boğazı'na demirledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenler 2 farklı alanda yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulduktan sonra 18 Mart Stadyumu'ndaki törene geçilecek.

İkinci tören, Şehitler Abidesi önünde yapılacak. Burada da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Şehitlik ziyaret edilecek.

Karada Mehmetçik, Denizde askeri savaş gemileri, havada ise Türk Yıldızları, Çanakkale Şehitleri anısına geçit töreni yapacak.

Öte yandan hem Jandarma hem de polis, kentin giriş noktalarında önlem aldı. Araçlar aranıyor. Yarın, kent merkezindeki cadde ve sokakların neredeyse tamamına park yasağı getirildi.

kutlama çanakkale zaferi