İran'dan 'Türkiye' açıklaması

İran'dan 'Türkiye' açıklaması

Türkiye’nin terörle mücadele süreci kararlılıkla devam ederken Tahran’dan terörle mücadelede işbirliği mesajı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölge sorunları ve terörle mücadele’de birlikte mücadelenin gerekliliğine vurgu yaptı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Tahran-Ankara işbirliğinin derinleşmesinden yana olduğunu belirtti.

Türkiye ve bölgede artan terör eylemlerinin ardından İran’dan bölge sorunlarının çözümü ve terörle mücadelede işbirliği çağrısı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, , İran ve Türkiye’nin terörizmi birlikte çökertebileceklerini söyledi.

Görüşmede Türkiyenin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Hasan Ruhani, İran ve Türkiye’nin, birçok ortak paydaya sahip olduğuna dikkat çekerek bölge sorunları ve özellikle terörle mücadele konusunda ortak mücadele vurgusu yaptı.

Ruhani, “Ülkelerimiz terörle mücadeleye yönelik daha yakın bir işbirliği içerisinde olmalıyız ve kanaatimce bu sorunun karşısında daha ciddi hareket ettiğimiz takdirde, bölgedeki terörün kökünü kazıyabileceğiz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İranlı mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmede, İran devleti ve halkının İstanbul’da yaşanan terör saldırısına karşı gösterdiği duyarlılık için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaklaşık dakika süren telefın görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Tahran-Ankara işbirliğinin derinleşmesinden yana olduğunu söyledi.

Haber: Yakup Aslan/ İran

ulusalkanal.com.tr

türkiye erdoğan iran suriye hamaney