PKK yenildi, YDG-H'nin adı değişti

Halk desteğini kaybederek bozguna uğrayan terör örgütü PKK, sözde gençlik yapılanması YDG-H’yi lağvetti. Terör örgütü, YPS adlı yeni oluşumla şehirlerdeki çatışmaları şidddetlendirme ve siviller öldürülüyor propagandasını sürdürmeyi planlıyor.

PKK yenildi, YDG-H'nin adı değişti

PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yönettiği, emniyet güçleriyle vatandaşlara molotof ve silahlarla saldıran, evleri ve araçları yakan, zorla haraç toplayan, bölge halkını sözde kararlarla yargılayıp cezalandıran YDG-H lağvedildi.

Murat Karayılan'ın telsiz konuşmalarında "YDG-H hezimete uğradı. Bundan sonra YDG-H ile PKK'yı bağlantılı göstermeyeceksiniz. Halk desteği yok denecek seviyelere indi" dediği sözde gençlik yapılanmasının yerine YPS adlı yeni oluşum devreye sokuldu.

"Amed Sivil Savunma Birlikleri" olarak tanımlanan YPS; YDG-H, kırsal kadrolar ve Öz Savunma Birliklerinden oluşuyor.

PKK, sözde özerklik ilan edilmesi halinde şehirlerdeki çatışmaları YPS ile yürütecek. Sözde sivil savaş konumuna geçen PKK "güvenlik güçleri sivil halka saldırıyor" propagandasını sürdürmeyi hedefliyor. Örgütün bir diğer amacı öz yönetimlerin gelecekte özerklik ilanına olanak sağlayacak şekilde geliştirilmesi.

YPS yönetiminde YDG-H'de olduğu gibi yine PKK'nın dağ kadroları söz sahibi olacak. Örgüt eylem talimatlarını Kandil'den alacak.

ulusalkanal.com.tr