PKK'dan bombalı tuzak: 1 şehit, 2 asker yaralı

PKK'lılar Diyarbakır ve Şırnak'ta güvenlik güçlerine saldırdı. Sur'da bombanın patlamasıyla bir polisr, Cizre'de teröristlerle çıkan çatışmada bir polis şehit oldu. Saldırılarda 7 güvenlik gücü de yaralandı.

PKK'dan bombalı tuzak: 1 şehit, 2 asker yaralı

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK saldırıları nedeniyle 2 polis şehit oldu.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki operasyonlar sürüyor.

Operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombanın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis memuru ile 1 asker yaralandı.

Saldırıda yaralanan asker ve polisler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlarında tüm çabasına rağmen bir polis şehit oldu. 1 polis ve 1 askerinde tedavisi sürüyor.

Bu arada Sur ilçesindeki operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bir saldırı haberide Şırnak'ın Cizre ilçesinden geldi. Dün gece ilçede PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Özel harekat polisi Erol Aktürk şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı.

Yaralı polis memurları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede gece boyunca Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Şehit haberi Manisa'ya düştü. 3 çocuk babası olan Aktürk 20 yıldır görev yapıyordu. Şehit Manisa'daki evine götürüldükten sonra yarın İzmir'de son yolculuğuna uğurlanacak.

ulusalkanal.com.tr