Uzmanlar Perinçek'in AİHM zaferini değerlendirdi

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi zaferi, diplomatik çevrelerde de büyük yankı uyandırdı. Uzmanlar, AİHM’in Perinçek kararının "Soykırım iddiaları karşısında alınmış tarihi bir karar” olduğunu vurguladı.

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in İsviçre'yi AİHM'de mahkum ettirdiği karar, diplomatlar ve uluslararası ilişkiler uzmanları tarafından tarihi bir karar olarak değerlendirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu yazılı bir açıklamayla Doğu Perinçek'i kutladı. Loğoğlu, kararın ifade özgürlüğü adına bir zafer olduğunu vurguladı. Perinçek'e teşekkür eden Faruk Loğoğlu, kararın benzer yasalar çıkarmayı deneyen Fransa gibi ülkeleri etkileyeceğini belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Haluk Kabaalioğlu, AİHM kararının Ermeni lobilerinin soykırımı kabul ettirme çabalarına yanıt niteliğinde olduğunu söyledi.

Emekli Büyükelçi Pulat Tacar, kararın soykırım iddiasına büyük bir darbe indirdiğini belirtti. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Tacar, "Bu kararı bekliyorduk. Sayın Perinçek, dava dilekçesinin yazımında katkım olduğunu da belirtmişti, o bakımdan da son derece mutluyum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek aihm ermeni isviçre