Lider ilk yenilgisini aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında ağırladığı Medipol Başakşehir'i tek golle geçti.

Lider ilk yenilgisini aldı

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, M. Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Şampiyonluk yolunda önemli bir başarı elde etti. Fenerbahçe'nin tek golü, 28'nci dakikada Ozan Tufan'dan geldi. Lider Başakşehir ise ligde 26 maç sonra yenilgi yüzü gördü.

MAÇIN ADAMI

Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı oynattığı temkinli oyunu Başakşehir karşısında da oynatttı. Gol yemeyelim, gol buluruz oyunu, Fenerbahçe'ye 3 puan getirdi. Geçen hafta oynadıkları Adanaspor maçının 11'nde 3 değişiklik yaptı. Advocaat, Salih Uçan, Alper Potuk ve Kjeer'i ilk 11'de değerlendirdi.

HAKEM HATASI- YÜKSEK GERİLİM

Maçın ilk yarısı hakem hataları ve yüksek gerilim ile geçti. 4. dakikada Josef De Souza, Mehmet Batdal ile girdiği pozisyon sonrasında hakem Bülent Yıldırım faul düdüğü çalınca yoğun şekilde itiraz ve bunun sonucunda sarı kart gördü. 25'nci dakikada maç yine gerildi. Emre Belözoğlu'nun Alper Potuk'a yaptığı faulün ardından hakem Bülent Yıldırım Fenerbahçe lehine düdük çaldı. Sarı kart kart bekleyen Fenerbahçeli oyuncu Jeremain Lens uzun itiraz edince sarı kart gördü.

BASKI GOL GETİRDİ

İlk 30 dakikada topla oynayan ve Başakşehir'i oynatmayan Fenerbahçe 28'nci dakikada Ozan Tufan'ın golüyle Başakşehir karşısında 1-0 öne geçti.

BAŞAKŞEHİR GOL YEDİKTEN SONRA AÇILDI

Başakşehir ilk etkili atağını 31'nci dakikada gerçekleştirdi. Sağ çaprazdan cezaalanına giren Visca, zor pozisyonda vurdu, top yan ağlarda kaldı. Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı kanaryaların ilk yarıdaki yoğun baskı ikinci yarıda etkisini yitirdi. Başakşehir defansı önde kurunca iki takım da pozisyon buldu. Ev sahibi takım Salih ile şans bulurken Cengiz Ünder ve Mossoro’nun şutları gol getirmedi.

İKİNCİ YARININ EN KRİTİK POZİSYONU KAÇAN PENALTI

72. dakikada Fenerbahçe, penaltı kazandı. Medipol Başakşehir ceza sahasında Eren Albayrak ile Fernandao'nun girdiği ikili mücadelede hakem Bülent Yıldırım, turuncu-lacivertli futbolcunun faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 74'üncü dakikada Fernandao'nun kullandığı penaltıda kaleci Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesini önledi. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

ROBİN VAN PERSİE'YE 10 DAKİKA

Sarı-Lacivertlilerin teknik direktöreü Dirk Nicolas Advocaat, vatandaşı Robin Van Persie'yi 84. dakikada sahaye sürdü. Hollandalı yıldız golcü, uzatmalarla birlikte yaklaşık 10 dakika oyunda kaldı. Persie, bu kısa süre içerisinde topla fazla buluşamadı, beklentilerin altında bir performans sergilerdi.

BAŞAKŞEHİR İLK KEZ 3 PUAN KAYBETTİ

Süper Lig'de Namağlup olarak Kadıköy’e gelen Başakşehir, böylece bu sezon ilk kez sahadan puansız ayrıldı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Beşiktaş’ın Alanyaspor’u mağlup etmesi durumunda 2. sıraya gerileyecek. Fenerbahçe aldığı 3 puanla şampiyonluk yarışına tutunurken 35 puana yükseldi ve haftayı 4. sırada tamamladı.

EMRE BELÖZOĞLU’NUN 300. LİG MAÇI

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ile yapacakları mücadelede Süper Lig kariyerindeki 300. maçına çıktı. Türk futbolunun önemli isimlerinden 36 yaşındaki Emre, profesyonel kariyerinde Süper Lig'de, Galatasaray'da 102, Fenerbahçe'de 159 ve Medipol Başakşehir'de 38 olmak üzere 299 maçta görev yaptı.

Mesut Törün - Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr