Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Reyes: Türkiye'ye yönelik darbelerin karşısındayız

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Reyes, Türkiye'yle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. "15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında Amerika var" diyen Reyes, "Türkiye'de anayasal düzene ve demokrasiye darbe vuran veya vurmak isteyecek her tür gücün karşısında olacaklarını söyledi

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Reyes: Türkiye'ye yönelik darbelerin karşısındayız

Amerika destekli iç karışıklık girişimlerinin hedefinde olan Venezuela'dan Türkiye'ye tam destek geldi.

Anadolu ajansına konuşan Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Reyes, Türkiye'ye darbe vurmak isteyen her türlü gücün karşısında olacaklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu belirten Venezuela Büyükelçisi, FETÖ'nün arkasında Amerika'nın olduğunu söyledi. Reyes, darbe girişimini ilk kınayan ülkenin de Venezuela ve Maduro hükümeti olduğunu kaydetti.

Dünyayı yönetmeye çalışan süper güçlerin, onlara boyun eğmeyen liderleri "diktatör" olarak gösterdiğini ifade eden Jose Reyes, ülkesine uygulanan Amerikan ambargosu nedeniyle petrol fiyatının düştüğünü söyledi. Venezuela Büyükelçisi, petrol nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntısının ekonomik devrimle aşılacağını vurguladı.

Geçen ay düzenlediği uluslararası basın toplantısında Ulusal Kanal'ın "Sizin gibi Amerikan emperyalizmi ile mücadele eden Türk halkına mesajınız nedir?" sorusunu yanıtlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da "Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetçi geleneğine selam olsun." yanıtını vermişti.

ulusal.com.tr

ankara türkiye Venezuela darbe