İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

İsrail Büyükelçiliği’ne saldırı girişimi oldu. Elinde bıçak olan saldırgan, İsrail karşıtı sloganlar atarak elçilik binasına girmeye çalıştı. Polisin müdahalesiyle saldırgan etkisiz hale getirildi. Saldırganın Ankara doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu ve bir örgüt bağlantısının bulunmadığı belirtildi. Elçilik önünde güvenlik önlemleri artırıldı.

İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri

İsrail Ankara Büyükelçiliği önünde bugün hareketli saatler yaşandı. Elçiliğe girmeye çalışan bıçaklı bir saldırgan polisin dur ihtarına uymadı.

İsrail karşıtı sloganlar atan saldırgan, elçiliği korumakla görevli polislerle tartışmaya girdi. Polisin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Müdahale sonrası bacağından yaralanan saldırgan slogan atmayı sürdürdü.

Polis, saldırganı kelepçeleyerek, ambulansla hastaneye kaldırdı.

Olayla ilgili Ankara Valiliği saldırganın adının Osman Nuri Çalışkan olduğunu ve bir örgüt bağlantısının tespit edilemediği açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da olaya ilişkin, saldırganın yerel güçler tarafından etkisiz hale getirildiğini, elçilik çalışanlarının güvende olduğunu belirtti

Yaşanan olayın, Türkiye İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecinde yaşanması ise dikkat çekti.

Mavi Marmara olayının ardından iki ülke ilişkilerinin gerilmesiyle İsrail’in Ankara büyükelçisi Türkiye’yi terk etmişti. İki ülke arasında yapılan anlaşmaya rağmen Tel Aviv, Ankara’ya henüz bir büyükelçi atamadı.

Bu olayın, İsrail ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerini nasıl etkileyeceği merak konusu.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr