"Kıbrıs, Türkiye kadar önemli"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34'üncü kuruluş yılı kapsamında yapılacak "Kıbrıs Vatandır" etkinliğine çağrılar yükseliyor. Prof. Dr. Sencer İmer, Kıbrıs'ın Türkiye'nin ekonomisi ve güvenliği için önemli olduğuna dikkat çekti. İmer, herkesi Kıbrıs'a sahip çıkmaya çağırdı. Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da yurttaşları 14, 15, 16 Kasım'da Kıbrıs'ta düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34'üncü kuruluş yılı kapsamında yapılacak "Kıbrıs Vatandır" etkinliğinin hazırlıkları sürüyor.

14, 15, 16 Kasım'daki etkinliği, Ulusak Kanal, Talat Paşa Komitesi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi ve Kıbrıs TMT Mücahitleri Derneği birlikte düzenleyecek.

3 gün sürecek etkinliğin açılış konuşmasını 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ yapacak. Türkiye'den yurttaşların da katılacağı 3 günlük etkinlikte çok sayıda önemli isim panel düzenleyecek.

Peki Kıbrıs Türkiye için neden önemli? Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer'e göre, Kıbrıs Türkiye'nin ekonomisi ve güvenliği için çok önemli.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş da yurttaşları Kıbrıs Vatan'dır etkinliğine davet etti.

ulusal.com.tr