Fethullah Gülen nereye gidecek?

Amerikalı Gazeteci Wayne Madsen, Fethullah Gülen'in iadesi tartışmasıyla ilgili konuştu. Madsen, CIA'nın Gülen'i Türkiye'de kontrol edemeyeceğine dikkat çekti ve Gülen'in Kanada'ya geçebileceğine dikkat çekti.

Fethullah Gülen nereye gidecek?

Amerikalı Gazeteci Wayne Madsen, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili konuştu.

Aydınlık'a konuşan Madsen, Amerika'nın iade tartışmalarından sonra Gülen için güvenli bir yer olmadığını belirtti. Türkiye'nin iade girişimlerinin Gülen'e sızdığını belirten Madsen, "artık ABD, kendisi için bir zamanlar olduğu gibi sığınacak bir liman değil" yorumunu yaptı.

Gazeteci Madsen, "Şimdi Kanada’ya gitmeyi düşünüyor. Elbette Kanada’da tutucu bir hükümet var ve belki de bugünlerde onun için daha iyi bir liman" ifadelerini kullandı.

Madsen, Fethullah Gülen ile CIA arasındaki bağlantıyı da açıkladı. Madsen, Gülen için "Mahkemeye çıkarılması halinde CIA’nın Fethullah Gülen’in söyleyeceklerini kontrol edemeyebileceğinden kaynaklanıyor olabilir" dedi. Madsen, bu bilginin altını da Gülen'in Amerika'daki oturma izni davasında yaşadıklarıyla doldurdu.

Mahkemeye katılan ve savcıları tanıyan kişilerle konuştuğunu anlatan Madsen, "Adalet Bakanlığı Fethullah Gülen’in CIA sayesinde Amerika’da olduğuna inanıyor. Anlaşılan o ki ellerinde kendisini istenmeyen yabancı yapan bilgiler vardı" dedi.

ulusalkanal.com.tr