Türkiye, 7 şehidini son yolculuğuna uğurladı

Türkiye terör saldırısında şehit olan 7 kahramanını son yolculuğuna uğurladı. Binlerce vatandaşların katıldığı törenlerde PKK'ya tepki vardı.

Türkiye, 7 şehidini son yolculuğuna uğurladı

Yozgat, Kırşehir, Ordu, Antalya, Çorum ve Kahramanmaraş.... Türkiye terör saldırılarında şehit olan 7 kahramanı son yolculuğuna uğurladı.

Hakkari'de şehit olan Astsubay Mustafa Gevrek için Kırşehir'de tören vardı. Şehidi binlerce vatandaş karşıladı. Şehit cenaze namazının ardından Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi.

Uzman Çavuş Harum Koçak'ın Yozgat'taki ilk durağı babaevi oldu. Babaevinden alınan helalliğin ardından şehit Koçak, Kayalar Köyü'nde defedildi.

4 aylık Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Türk Bayrağına sarılı naaşı, Ordu'daki ailesine ulaştı. Şehit annesi, oğlunun naaşını "Hainlere inat ağlamayacağım" diyerek karşıladı.

Şehit Örtücü, Ünye Şehir Stadı'nda düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ali Daniyar için de Antalya'nın Kepez ilçesinde cenaze namazı kılındı. Şehit uzman çavuş ardından Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Çorum'da bugün 2 ayrı tören vardı. Mardin'de şehit olan Astsubay Üst Çavuş Mustafa Ayna ve Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Adıyaman'da şehit olan Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi .

ulusalkanal.com.tr

tören uğurlandı şehitler