Amerika, Ankara saldırısını biliyordu

Amerika Ankara'daki terör saldırısından 2 gün önce yayınladığı uyarı mesajıyla ilgili açıklama yaptı. Amerikalı yetkililer; yurttaşlarını sosyal medyadan aldıkları istihbarat üzerine uyardıklarını söyledi. Açıklamada sosyal medyadan edinilen bilgilerin Türk makamlarına teyit ettirildiği belirtildi.

Amerika, Ankara saldırısını biliyordu

Ankara'da yaşanan saldrıdan önce İngilizce duyurusunda yurttaşlarını uyaran Amerikan Büyükelçiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.

Amerikan Büyükelçiliği'nin Kızılay'ı kana bulayan bombalı saldıran 2 gün önce yurttaşlarını uyarması tartışma konusu oldu. Saldırnın ardından açıklama yapan büyükelçilik "saldırı istihbaratını sosyal medyadan aldıklarını" öne sürdü.

ABD'li yetkililerin açıklamasında, "geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olduk" ifadeleri kullanıldı. Amerikalı yetkililer sosyal medyadan duydukları bu istihbaratı Türk makamlarına sorarak teyit ettiklerini söyledi.

Açıklamada "Sosyal medyadan edindiğimiz istihbaratın Türk makamlarından teyid edilmesi üzerine rutin olarak yapıtğımız şekilde, Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin tüm çalışanlarına yönelik bilgi notu yayınlanmıştır" denildi.

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği "terör saldırısından 2 gün önce Kızılay'a çok yakın olan Bahçelievler bölgesinde hükümet binaları ve konutlarına yönelik terör saldırısı bilgisi alındığını" duyurarak vatandaşlarını uyarmıştı.

ulusalkanal.com.tr

ankara saldırısı Amerika Birleşik Devletleri