Cömert'i gaz fişeği ile vuran polise 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi

Haziran eylemleri sırasında Hatay'da gaz fişeği ile vurularak öldürülen Adullah Cömert ile ilgili davada karar açıklandı. Mahkeme, sanık polis Ahmet Kuş'a, 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Yurt dışına çıkışı yasaklanan sanık polis tutuklanmadı.

Cömert'i gaz fişeği ile vuran polise 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi

Abdocan davasında karar açıklandı. Haziran eylemleri sırasında Hatay'da Abdullah Cömert'i gaz fişeği ile vurarak ölümüne neden olan polis 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Balıkesir Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi 13 yıl 4 ay ceza verdiği sanık polis Kuş'un temyiz incemelemesi tamamlanıncaya kadar tutuklanmasına gerek görmedi. Ahmet Kuş'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Sanık polis Ahmet Kuş "kastın aşılması suretiyle öldürme" suçundan cezalandırılırken mahkeme heyetinden bir hakim, "Kuş olası kasttan cezalandırılıp tutuklanmalı" diyerek karara şerh düştü. İddianamede ve mütalaada da Kuş'un "olası kastla öldürme" suçundan cezalandırılması istenmişti.

Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert kararı "hayatlar bu kadar ucuz olmamalı" sözleriyle değerlendirdi.

İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu, Abdullah Cömert'in "gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi ile öldüğünü raporlaştırmıştı.

ulusalkanal.com.tr