Gülen sorusu terletti!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Fethullah Gülen'i iadesi ile ilgili sorulara, tüm ısrarlara rağmen yanıt vermekten kaçındı. Günlük basın brifinginde konuşan Harf, sorular karşısında net bir yanıt vermeyince zor anlar yaşadı.

Gülen sorusu terletti!

Fethullah Gülensoruları ABD sözcüsünü terletti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, gazetecilerin ısrarcı sorularına rağman Gülen'in iadesi ile igili sorulara net yanıt vermekten kaçındı.

Günlük basın brifinginde konuşan Marie Harf'e bir gazeteci, "Türkiye'nin Gülen'in iadesini isteyip istemediğini" sordu. Harf bu soruyu, "ABD Dışişleri Bakanlığı, mevcut politikası gereği, gelen iade taleplerine dair herhangi bir şekilde yorum yapmaz veya böyle bir talep olup olmadığı hususunda dahi teyit ya da inkarda bulunmaz" dedi.

Gazeteci bu kez ABD ile Türkiye arasında 1970'lerde imzalanan iade anlaşmasını hatırlattı. Harf, "Detaylar üzerinde yorum yapmayız" diyerek yine net bir yanıt vermedi.

Aynı gazeteci üçüncü kez "Ancak iade süreci tamamlandığında bu konuda konuşursunuz değil mi?" sorusunu yöneltti. Harf de "Kontrol edeyim, öyle zannediyorum" diye yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen soru