CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: Kılıçdaroğlu yeni çalışma ekibi oluşturacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu A takımını değiştiriyor. Açıklama partisinin MYK toplantısı sonrasında Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi. Parti yönetimi bu hamlesi ile kurultay tartışmalarını geri plana itmeye çalışırken yerel seçimlerle ilgili de "hazırlanıyoruz” mesajı veriyor.

Parti içi muhalefetin kurultay çağrılarına kapıları kapatan CHP yönetimi, Merkez Yönetim Kurulu’nda revizyona gidiyor.

MYK toplantısının hemen sonrasında kameralar karşısına geçen Bülent Tezcan yerel seçimler öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımını değiştireceğini duyurdu.

Yerel seçimlere yeni bir kadro ile hazırlanmak isteyen Kılıçdaroğlu’nun yeni çalışma ekibi ile dengeleri gözetmesi bekleniyor. Yani kurultay talep eden isimlerin de MYK’da yer alabileceği iddia ediliyor.

18 üyesi olan Merkez Yönetim Kurulunda istifasını veren olmadı. Ancak MYK üyeleri Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararını destekleyeceklerini ifade etti.

Parti içi muhalefet ise yol haritasını netleştirmeye çalışıyor.

CHP’de değişim siteyen partililerin bekleyişi sürüyor. Bugünde CHP Genel merkezi önüne bir koltuk bıraktılar. Ve bu koltuk Atatürk’ündür mesajı verdiler.

Değişim isteyen partililer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim karnesini hazırladılar. Karnede 29 Mart 2009 seçimlerinden 24 Haziran seçimlerine kadar tüm istatistikler yer alıyor.

Muhaliflerin önünde 2 yol var var. Ya yargıya gidecekler, ya da tüzük kurultayı için tekrar imza toplayacaklar.

Kurultay Çağrı Heyeti yargı olasılığını reddediyor. Ancak delegelerin yargıya gidebileceğine işaret ederek açık bir kapı bırakıyor.

Tüzük kurultayı seçeneği ise daha güçlü. 1242 delegesi olan CHP’de tüzük kurultayı için gerekli imza sayısı 249 …

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

chp MYK