Çetin Doğan Cumhuriyet savcısına ifade verdi

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Türk Ordusu'na kumpası soruşturan Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Kumpasta görev alan F-tipi hakim, savcı ve polislerden şikayetçi olan Doğan, dosyadaki sahtecilikleri savcıya bir bir anlattı. Çetin Doğan; cemaatin kumpastaki rolüne dikkat çekti.

Balyoz davasının 1 numarası olduğu iddiasıyla 4 yıl tutuklu yargılanan Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan Türk Ordusu'na Kumpas Soruşturmasında ifade verdi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kürkçü'ye 3 saat ifade veren Doğan, F-tipi polis, hakim ve savcıların sahteciliklerini anlattı.

Çetin Doğan, sahte dijitalleri bavulla özel görevli savcılara teslim eden Taraf muhabiri Mehmet Baransu'dan şikayetçi oldu. CD'leri Baransu'ya veren kişilerin tespit edilmesini istedi.

Eski 1. Ordu Komutanı, hakimler Mehmet Karababa, Metin Özçelik, Ömer Diken ve İdris Asan ile HSYK Daire Başkanları İbrahim Okur ve Ahmet Hamsici arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Doğan, "dönemin özel görevli hakim ve savcıları araştırılmalı" dedi.

Savcıya tutuklu eski polis müdüdürü Yurt Atayün'ün yazdığı raporlardaki çarpıtmaları anlatan Doğan, Atayün'ünden şikayetçi oldu. Doğan; sahte dijitallerin yer aldığı 5 nolu hardisk üzerindeki parmak izi kumpası çözer" ifadelerini kullandı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan; sahteciliklerin ortaya çıkmaması için sahte raporlar düzenleyen polislerin isimlerini de savcılığa verdi.

ulusalkanal.com.tr