İran Dışişleri Bakanı Zarif: Teröre karşı Türkiye'nin yanındayız

Yabancı ülke temsilcileri, 4 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı. Saldırıya ilk tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif oldu. Zarif "teröre karşı Türkiye'nin yanındayız" dedi. Fransa, Yunanistan ve Pakistan Dışişleri, Avrupa Parlamentosu Başkanı ve NATO Genel Sekreteri'de saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Teröre karşı Türkiye'nin yanındayız

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına yabancı ülkelerin temsilcilerinden kınama geldi.

İlk tepki açıklamasını İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yaptı.

"Bugün güzel şehir İstanbul'da yaşanan terör olayını kınıyorum. Bu insanlık dışı olay, terörün çirkin yüzünü gösterdi. Türk devlet ve milletine başsağlığı diliyorum."

Türk mevkidaşıyla yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Zarif "Teröre karşı Türkiye'nin yanındayız" mesajı verdi.

NATO Genel Sekreteri John Stoltenberg'de saldırıyı kınayan açıklamasında "Teröre karşı müttefikimiz olan Türkiye'nin yanındayız" dedi.

Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz ise saldırıyı "Alçakça terör saldırısı" olarak niteledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault "İstanbul'daki terör saldırısının adice ve korkakça yapılmış bir saldırı olduğunu" ifade etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'da konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada: "Yunan halkı ve Yunan hükümeti, terör saldırısını esefle kınamaktadır. Türk halkına dayanışmamızı, kurbanların ailelerine de taziyelerimizi dile getiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bir kınama açıklaması da Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. "Pakistan, iğrenç terör saldırısını en şiddetli şekilde kınamaktadır" denilen açıklamada Türkiye'nin kardeş insanlarıyla dayanışma içerisinde durmaktayız" mesajı iletildi.

ABD ve Almanya İstanbul Başkonsolosları da açıklama yapan isimlerden... ABD Başkonsolosu Hunter "Patlamanın üzüntüsü ve şoku içindeyiz" derken Alman Başkonsolosu Georg Birgelen ise yaptığı açıklamada "vatandaşlarımız medyayı yakından takip etmeli" ifadelerine yer verdi.

ulsualkanal.com.tr