İzmir'de ulaşım ihalesi tekrarlanacak

İzmir'de toplu ulaşım ihalesinde yaşanan kriz devam ediyor. Kamu İhale Kurumu ihalenin tekrarlanmasını istedi. Buna göre Büyükşehir Belediyesi pazarlık usulüyle geçici bir ihale yapacak.

İzmir'de ulaşım ihalesi tekrarlanacak

İzmir’deki ulaşım krizinde savaş sürüyor. Ocak ayından bu yana yılan hikayesine dönen akıllı temassız kart ihalesinin mahkeme kararıyla tekrarlanması gündemde.

İhaleyi kaybeden Kentkart firmasının Ankara 11.İdare mahkemesine başvurusu ile mahkeme, Kartek firmasının iş deneyimi olmadığına kararını vermişti.

Kamu İhale Kurumu, mahkemenin bu kararını işaret ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeniden ihale çalışması yapmasını istedi.

Medya patronu Ethem Sancak’ın kuzenine ait Kartek firması iş bitirme yeterliliğine sahip olduğunu belirten dosyayı mahkemeye teslim etti.

Bu süreçte bir kaos daha yaşanmaması için yeni bir ihale yapılması gündeme geldi. Buna göre Büyükşehir Belediyesi pazarlık usulüyle geçici bir ihale yapacak.

Kamu İhale Kurumu’ndan 1 yıl men cezası alan Kentkart firması ise bu ihaleye katılamayacak. Ethem Sancak’ın KARTEK şirketinin de pazarlık usulü yapılacak olan ihaleden davet alması için yargı nezdinde iş bitirme yeterliliğini kanıtlaması gerekiyor.

İddialar üzerine Kartek firmasından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kartek; 2001 yılında Murat Güzel, Erdal Yazmacı ve Özgür Altuntaş tarafından Europay, MasterCard ve VISA ( EMV ) standartlarında çip ve ödeme sistemleri hizmet ve çözümlerinde oluşan talebe yönelik kurulmuştur. “Medya patronu Ethem Sancak’ın kuzeni” ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kartek olarak, Ethem Sancak’ın kuzeni Murat Sancak’ın sahibi olduğu MT Holding’in teknoloji tedarik ediyoruz. MT Holding’in ürünü olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazı (ÖKC) Vera Delta’nın yazarkasa - POS entegrasyon gibi projelerde çalıştık. Kendileri ile sadece ticari iş ilişkimiz var."

HABER: ERDEM ÖZDEMİR - AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr