Edirne usulü ciğer nasıl yapılır?

Kurban bayramlarında genelde "et kavurma tarifleri" haberlerde yer bulur. Ancak bir de ciğer var, Edirne usulü... İşte aşama aşama tava ciğeri yapımı.

Ciğer yaprak yaprak kesiliyor, unlanıyor. Sonra da kızgın yağda kızartılıp servise hazır hale getiriliyor. Karşınızda Edirne usulü ciğer...

Peki Edirne usulü ciğer nasıl yapılır?

Önce dana ciğerinin zarı çıkarılıyor. Yaprak görünümünde ince ince dilimleniyor. Ancak bu hiç de kolay değil. Çünkü bir usta bu işlemi yapabilmek için yaklaşık 7 yıl eğimini alıyor.

Ciğer dilimlenirken içindeki sinirler de temizleniyor. Sudan geçirilen ciğer 20-25 dakika dinlendiriliyor. Sonra unla boca yapılıyor.

Ciğer 120 derece sıcaklıkta kızaran yağa bırakılır. 40-45 saniyede tava ciğer hazır hale getiriliyor.

Ciğer, ayran cacık ya da manda yoğurdu ile tüketiliyor. Yanında da sadece Edirne'de yetişen karaağaç biberi servis ediliyor. Edirneliler o bibere de "dünyanın en tatlı acısı" diyor.

ulusal.com.tr