Biz bu filmi daha önce görmüştük

F-tipi polisler yasa dışı dinlemeleri yalanlayamadı, "sehven" savunmasına sığındı. Adana'daki operasyonla gözaltına alınan polisler sahte isimle dinledikleri hakim ve savcılar için "yanlışlıkla olmuş" dedi. Polisler, "bir yıl boyunca dinledikleri kişilerin hakim-savcı olduğunu da anlayamamış." İşte F-tipi polisler hakkında hazırlanan ilk iddianamenin ayrıntıları...

Biz bu filmi daha önce görmüştük

Yasa dışı dinlemeler sehven yapılmış. Adana'da gözaltına alınan F-Tipi polisler kendilerini "hakim ve savcıları yanlışlıkla dinlemişiz" diyerek savundu.

Polisler hakkında hazırlanan ilk iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 41 sayfalık iddianamede polislere "resmi belgede sahtecilik, iftira, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlâl ve kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamaları yöneltildi.

Yasa dışı dinlemeleri yapan polisler, tanıdık bir savunmaya sığındı. Yasa dışı dinlemelerin "sehven" yapıldığını öne sürdü. Savunmalara bakılırsa polisler, bir yıl boyunca dinledikleri kişilerin hakim ve savcı olduğunu da fark edememiş.

Adana Cumhuriyet Savcılığı Başsavcıvekili Ali Doğan iddianamede bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurguladı. Savcılık, polislerin "hakim ve savcılara ait telefonların I-MEİ (imey) numaralarını nasıl elde ettiklerini açıklayamamasına dikkat çekti.

Şüpheli polislerin "yasa dışı işlem yapmadık" savunması da iddianamede yer aldı. Bu savunma da "sahte isimlerle yapılan dinleme taleplerinin yasal olamayacağını" gerekçesi ile kabul görmedi.

İddianamede yasa dışı dinlemelere sahte ihbarlarla kılıf uydurulduğu belirtildi, F-tipi polislerin örgütlü ve planlı olarak iş bölümü yaptığı ifade edildi.

Dinlenen hakim ve savcılara da iddianamede müşteki olarak yer verildi. Savcı, yasa dışı elde edilen kayıtların hiç bir zaman delil olarak kabul edilmemesi gerektiğini belirtti. İddianamede "yasa dışı dinlemelerin cezasız kalması suça hoşgörü göstermek anlamına gelir" denildi.

ulusalkanal.com.tr