Binlerce metal işçisi iş başı yapıyor

Salgın nedeniyle üretime ara veren binlerce metal işçisi yarın iş başı yapıyor. İşçiler için fabrikalarda önlemler de artırıldı. Üretim 3’ten 2 vardiyaya düşürüldü. Ayrıca fabrika giriş ve çıkışlarında işçilerin ateşi ölçülecek. İşçilerin sağlığı açısından bir risk oluşması halinde de Türk Metal Sendikası’nın üretimi durduracağı öğrenildi.

Binlerce metal işçisi iş başı yapıyor

Önlemler alındı, ara verilen üretime yeniden başlanacak.

Türk Metal Sendikası’nda örgütlü binlerce metal işçisi yeni tip koronavirüs nedeniyle 20 Mart’ta üretimi durdurarak çalışmaya ara verdi. Bu iş yerlerindeki emekçilerin büyük bölümü salgın nedeniyle kısa çalışma ödeneğine de başvurdu.

Bir aylık aranın ardından ilk iş başını Reno emekçileri yapacak. 6 Mayıs’ta da Tofaş ve Ford fabrikalarında çalışan işçiler üretime devam edecek.

27 Nisan’da iş başı yapacak olan yaklaşık 3 bin Reno işçisi için fabrikada önlemler de artırıldı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, 3 vardiya olan üretim 2’ye düşürüldü. Virüs nedeniyle fabrika giriş ve çıkışlarında işçilerin ateşleri ölçülecek. Maske ve eldiven dağıtımı da yapılacak.

Mesaiye başlamadan fabrika girişinde parmak okutan işçilere tedbir kapsamında manyetik kartlar dağıtılacak.

Türk Metal Sendikası’nın alınan bu önlemlere iş yerlerinde uyulup uyulmadığını da kontrol edeceği belirtildi. İşçilerin sağlığı açısından bir risk oluşması halinde ise Türk Metal Sendikası’nın üretimi durduracağı öğrenildi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Türk Metal Sendikası