Hatay'dan yeni lezzet: Zeytinyağlı baklava
Unesco tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'da yeni bir lezzet satışa sunuldu. Zeytinyağıyla pişirilen zeytinli baklava, tezgahlardaki yerini aldı.
Zengin mutfağıyla ünlü Hatay'da müşteriler son günlerde zeytinli baklavanın tadına bakmak istiyor.
Pastaneci Riyad Ayoğlu, bu yıl 5'incisi düzenlenen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali'ne zeytinli baklavayla katıldıklarını ve ürünün beğenildiğini söyledi.
Baklava ustası Cahit Kahraman da müşterilerin sürekli sipariş verdiğini söyledi.
Zeytinli baklava, kahvaltılık kırma yeşil zeytinle hazırlanıyor ve zeytinyağıyla pişiriliyor. Hem hafif tadı hem de görüntüsüyle gastronomi kentinde yeni bir lezzet olarak sofraları süslüyor.
Fıstıklı ve cevizli baklavanın yanında kilosu 50 liradan satışa sunulan bu yeni lezzete talep gün geçtikçe artıyor.