Zonguldak'ta sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Zonguldak'ta 30 dakika etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu. Ev ve iş yerleri, park halindeki araçlar su altında kaldı. Heyelan riski nedeniyle 31 kişinin kaldığı 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Zonguldak'ta sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Ev ve iş yerleri, park halindeki araçlar, mevsimlik işçilerin kaldığı çadırlar, hepsi sular altında kaldı.

Türkiye'nin kuzey kesiminde etkili olan sağanak yağış Zonguldak'ta bu görüntüleri ortaya çıkardı.

Aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Ereğli ilçesinde 4 otomobil su altında kaldı. Araçta bulunan vatandaşlar yüzerek güvenli alana çıktı. Bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Çınartepe Mahallesinde heyelan riski nedeniyle 31 kişinin yaşadığı 5 ev boşaltıldı. Kozlu ilçesi sahil yolunun Sevgi Evleri mevkisi bir süre ulaşıma kapandı. Yolda kalan araçlar, vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Güneydoğu illerinden mevsimlik işçi olarak Zonguldak'a gelen emekçilerin kaldığı çadırları su bastı. İşçiler, kazma ve küreklerle çadırlara giren yağmur sularını kanal açarak temizlemeye çalıştı.

Manisa ve Bursa'da da yağmur vardı. Demirci ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yağmur şiddetini artırdı. İlçe merkezinde bazı noktalarda yollar göle döndü.

Şiddetli yağış nedeniyle kente elektrik, internet ve telefon hatlarında kesintiler yaşandı.

Kastamonu ilçesinde ise fırtına ve yağmur vardı. Cide ilçesine bağlı Yenice Köyü açıklarında denizde hortum oluştu. Denizde başlayan hortum, yaklaşık 20 dakika etkili oldu.

Bartın'da etkili olan sağanak nedeniyle oluşan selin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, uğradıkları zararı gidermeye çalışıyor.

ulusal.com.tr

zonguldak