AKP'li Şahin'den dikkat çeken açıklama!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin Irak petrolünü pazarlamasının ABD'yi rahatsız ettiğini savundu. Şahin, ABD'nin hedefinin, petrolü Ayn El Arab'tan Akdeniz'e aktaracak bir Kürt Koridoru açmak olduğunu belirtti.

AKP'li Şahin'den dikkat çeken açıklama!

ABD'nin bölgeye petrol için geldiğini söyleyen Mehmet Ali Şahin, Ayn El Arab üzerinden Akdeniz'e bir koridor açılmak istendiğini belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin partisinin Karabük Safranbolu İlçesi kongresinde konuştu. Şahin'in gündeminde ABD'nin Ortadoğu planı vardı.

Şahin Amerika'nın daha önce de olduğu gibi bölgeye yine petrol için geldiğini belirtti. Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki petrolleri dünya piyasasına pazarladığını ve Halk Bank üzerinden Türkiye'nin de pay aldığını belirtti.

“Niye Amerikan bankaları dururken Halk Bankası?” diye soran Şahin, Amerika'nın amacının söz konusu petrolü Ayn El Arab üzerinden Akdeniz'e açılacak koridorla taşımak istediğini söyledi.

"Niye Türkiye'nin bir bankası olan Halk Bankası'nda toplansın bu para? Niye Amerikan bankaları dururken Halk Bankası? Plan ne biliyor musunuz? Suriye üzerinden, Kobani'den Akdeniz'e uzanacak bir koridor açmak suretiyle bu petrollerin oradan pazarlanmasını amaçlayan bir operasyon. Biz bu işlerin farkındayız"

Şahin ayrıca Amerika'nın IŞİD'i bombalarken PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi koruduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr