Suriye politikası çöken Amerika, diplomatik manevra anlayışında

Suriye'de kullandığı terör örgütlerinin köşeye sıkışmasıyla çıkış yolu arayan Amerika, "Suriye’de kilit noktalarda tüm uçakların uçuşunun yasaklanması" fikrini önerdi. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıkladığı bu öneriye Rusya'dan yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin Suriye'de sadece Suriye ordusunun değil Rus hava güçlerinin de uçuş gerçekleştirmesinin yasaklanmasını önerdiğini belirtti. Ryabkov, "bu önerinin işleme şansı yok" dedi.

Suriye politikası çöken Amerika, diplomatik manevra anlayışında

Suriye politikası çöken Amerika, diplomatik manevra anlayışında. Washington'dan gelen son öneri ise Suriye'deki kritik bölgelerde tüm uçuşların yasaklanması.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamada Suriye’de kilit noktalarda tüm uçakların uçuşunun yasaklanması gerektiğini söyledi.

Kerry, "Bize ayrım yapabilme şansı verilmesi için Suriye savaş uçaklarının meşru muhalefetin ve El Nusra’nın olduğu bölgelerde uçuş yapması yasaklanmalı. Uçuşlara sınırlama getirmeliyiz arkadaşlar. Bu Suriye rejiminin geçmişte sıklıkla yaptığı gibi, "El Nusra ile mücadele ediyorum’ bahanesiyle sivil hedeflere saldırmasını engeller" dedi.

Ancak Kerry, sözlerinin devamında "gerilimi azaltmak ve insani yardımların engelsiz ulaşımına şans vermek için bazı kilit bölgelerde tüm hava araçlarının yere inmesini sağlanması gerektiğini" söyledi.

Amerika'nın önerisine Rusya'nın yanıtı gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin Suriye'de sadece Suriye ordusunun değil Rus hava güçlerinin de uçuş gerçekleştirmesinin yasaklanmasını önerdiğini belirtti.

Ryabkov, öneri için "işleme şansı yok." dedi.

ulusalkanal.com.tr