Başbakanlık 'çekince haberlerini yalanla' dedi, Genelkurmay reddetti

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin askerin itirazları basına yansıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu itirazları yalanlamadı ancak askerlerin basına konuşmasına tepki gösterdi. Bu gelişmeler yaşanırken, hükümetin Genelkurmay'a "haberleri yalanlayın" baskısı yaptığı, Genelkurmay'ın ise talebi reddettiği ortaya çıktı.

Başbakanlık 'çekince haberlerini yalanla' dedi, Genelkurmay reddetti

Sürpriz bir şekilde bedelli askerlik uygulamasını duyuran Başbakanlık ile Genelkurmay arasında başlayan "çekince tartışması"nda, "yalanlayın baskısı" yaşandığı ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi'nin Başbakanlık, askeri kaynakların bedelli askerlik konusunda yaptığı çekince açıklamalarından rahatsız oldu.

Haber, Başbakanlık kaynaklarına dayandırıldı. Habere göre, adı açıklanmayan bir Başbakanlık yetkilisi, Genelkurmay yetkilisini arayarak askeri kaynakların yaptığı çekince açıklamalarının yalanlanmasını istedi.

Genelkurmay yetkilisi, Başbakanlık'tan gelen talebi reddetti. Gerekçe olarak ise, "Haberler güvenlik uzmanlarıyla başka bazı kaynaklar üzerinden yapılmıştır. Çıkış noktası Genelkurmay değildir" denildi.

Bedelli askerlik uygulamasının, YAŞ toplantısının gündeme gelmediği belirtilmişti.

Buna rağmen YAŞ'tan 5 gün sonra açıklanan bedelli askerlik ile ilgili TSK'nın çekinceleri olduğu basına yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr