Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı yeni infaz yasası ile tahliye edilecek mi?

Mafya lideri olarak tanınan ve yeni infaz yasası ile serbest kalacağı öğrenilen Alaattin Çakıcı kimdir?

Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı yeni infaz yasası ile tahliye edilecek mi?

20 Ocak 1953 yılında Trabzon Arsin'de Fındıklı köyünde dünyaya geldi. Daha sonra ise ailesi ile İstanbul'a taşınmıştır. 1980 yıllarında babasını silahlı bir baskında kaybetti. Babasının kaybının ardından ise senet tahsilatı yapan kişilerin liderliğini yapmaya başlamıştı.

Eski eşi Uğur Çakıcı'nın Uludağ'da öldürülme emrini verdiği gerekçesiyle polis ve savcılık tarafından gıyabi tutuklu olarak aranan Çakıcı, ayrıca canlı yayında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'le ilgili yaptığı açıklamalarıyla Flash TV'nin basılmasına neden oldu.

"Ülkücü Baba" olarak tanınan Çakıcı, İstanbul'a geçtikten sonra yine ünlü babalardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'la evlendi. Daha sonra ise bu evlilik olaylı sona erdi.

41 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Fransız polisinin düzenlediği bir operasyon sonucunda Nice'de bir otelde koruması Muradi Güler ve sanatçı Selçuk Ural'ın kızı olan sevgilisi Aslı Ural'la birlikte yakalandı. Çakıcı'nın yakalanmasından sonra ortaya çıkan kasetler, ANAP'lı Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın istifasına sebep olurken, Aşık ile birlikte Çakıcı'ya kaçması için uyarıda bulunduğu iddia edilen DYP'li Meral Akşener, MİT görevlisi Yavuz Ataç ve Bursalı iş insanı Erol Evcil de suçlandı.

Çakıcı, ilk evliliğini Gönül Çakıcı ile yapmıştı ve bu evlilikten Ali Çakıcı ve Betül Çakıcı adlı iki çocuğu oldu. Daha sonraki evliliğini ise 1991 yılında Nuriye Uğur Kılıç ile yaptı. Bu evlilik ise 1994 senesinde sona erdi.

alaattin çakıcı