Şişecam işçilerinin adayı da Emine Ülker Tarhan

20 Haziran 2014 tarihinde greve başlayan 5800 cam işçisi AKP hükümetinin grevi milli güvenliği ve genel sağlığı tehdit ettiği gerekçesi ile 27 Haziran'da 60 gün süre ile ertelenmişti. Haklarını alana kadar bu işten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Şişecam işçileri ile Cumhurbaşkanlığı konusunda konuştuk. İşçiler Aydınlık gazetesine konuştu. Konuşan işçilerin ortak adayları Emine Ülker Tarhan. İmza atmayan milletvekillerine seslenen işçiler "O imzaları atın!" dedi.

Şişecam işçilerinin adayı da Emine Ülker Tarhan

20 Haziran 2014 tarihinde greve başlayan 5800 cam işçisi AKP hükümetinin grevi, milli güvenliği ve genel sağlığı tehdit ettiği gerekçesi ile 27 Haziran'da 60 gün süre ile ertelenmişti. Haklarını alana kadar bu işten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Şişecam işçileri ile Cumhurbaşkanlığı konusunda konuştuk. İşçiler, Aydınlık gazetesine konuştu. Konuşan işçilerin ortak adayları Emine Ülker Tarhan. İmza atmayan milletvekillerine seslenen işçiler "O imzaları atın!" dedi.

Emine Ülker Tarhan Cumhuriyetçilerin Adayı

Kırklareli Cam(Paşabahçe) fabrikasında baş temsilci olan Selim Çallı, Aydınlık gazetesine konuştu. Çallı, "CHP ve MHP ortak bir aday çıkardı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi. Bu adayı kimse tanımıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun lugatında "Cumhuriyet ve Laiklik" gibi kavramların olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı görevlere ve aldığı eğitimlere baktığımız zaman bunları görebiliriz. Emine Ülker Tarhan diğer adaylar karşısında daha olumlu bir aday. Cumhuriyetçi, laik, hukukçu bir insan, kadın olması da kendisine artı sağlıyor. Onun cumhurbaşkanı olmasını çok istiyoruz.

"Milletvekilleri imzalarını atsın!"

Otocam işyeri baş temsilcisi Serbülent Avcı, milletvekillerine seslenerek şöyle dedi. "CHP'de ve diğer partilerde bulunan milletvekilleri Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için imzaların atsınlar. Onları Emine Ülker Tarhan'a imza vermeye çağırıyoruz." dedi. Tabanın taleplerinin farklı olduğunu kaydeden Serbülent Avcı, "Taban farklı düşünüyor CHP ve MHP farklı şeyler istiyor. Şu anda CHP'nin tepe yönetimini Atatürk'ten koptu. CHP Atatürk'ün partisi değil artık. Taban Cumhuriyet'e sahip çıkacak birinin aday gösterilmesini istiyor. Emine Ülker Tarhan da gerçekten çok doğru bir isim." diye konuştu. Konuşmasına devam eden Avcı, "Tayyip Erdoğan ve hükümeti bizim grevimizi erteledi. Grev kırıcılığı yaptı. Tayyip Erdoğan'a Şişecam işçisi oy vermez." dedi.

"İmzalarını Atın Halkın Kahramanı Olun!"

Trakya Cam Fabrikası'nda baş temsilci olarak çalışan Turgut Öz, Ekmeleddin İhsanoğlu için şunları söyledi. "Ölümü gösterip bizi sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Böyle bir adaya razı olmak istemiyoruz. Ulusalcı, Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir adayı destekleyeceğiz. Bizim adayımız Emine Ülker Tarhandır. Cumhurbaşkanı olabilecek yetenekte çok değerli bir insan. Süleyman Çelebi gibi sendikacılığın içinden gelen milletvekilleri ve diğer milletvekillerinden Emine Ülker Tarhan'a imza vermelerini istiyoruz. O milletvekillerini halk kucaklayacaktır. Onlar halkımızın gururu olacaktır." dedi.

İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı emine ülker tarhan grev şişecam şişecam işçişi