Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: ''Yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında, ''Mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: ''Yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz''

Manisa'da bugün Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni vardı.

CumhurbaşkanıErdoğan, Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni'ne, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan Soma ve Kırkağaç ilçelerini doğal gaza kavuşturacaklarını belirtti:

- Soma ve Kırkağaç'taki vatandaşlarımız da artık doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabilecek. Bunun için toplam 29,5 milyon lira yatırım yaparak, 45,2 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşedik.

- Göreve geldiğimizden bu yana Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu.

- Bizden önce sadece 5 büyük şehrimizde doğal gaz varken biz bu imkanı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık.

- 2020 sonu itibarıyla 153 bin kilometre dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık.

- Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur.

Erdoğan, Türkiye'nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkeyi aydınlık bir geleceğe hazırladıklarını, ne yapıyorlarsa tüm Türkiye için yaptıklarını, 83 milyon insanın huzuru, güvenliği, refahı için yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

- Tüm dünyada yatırımların durma noktasına geldiği şu salgın döneminde de asla rehavete kapılmadık. Sağlıktan ulaşıma, tarımdan sanayi, enerji, çevreye kadar her alanda projelerimize hız verdik.

- Ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni sembolleri olarak ülkemizin dört bir yanında yükseliyor.

- Bilhassa Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizin ardından enerji yatırımlarımıza yoğunlaşmaya başladık.

- ''Bağımsız enerji, güçlü Türkiye'' diyerek mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz.

- Soma ülkemizin en büyük ikinci yerli linyit yataklarına ev sahipliği yapıyor.

- Bugün hayata geçireceğimiz 510 megavat gücündeki Soma Kolin Termik Santrali, yerli kömürün yüksek teknolojiyle buluştuğu güzel bir örnektir. Bu projeyle yıllık 4,7 milyon ton linyiti işleyerek enerjiye dönüştüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projelerde imzası olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve ekibi başta olmak üzere, resmi kurumları, özel sektör kuruluşlarını, dağıtım şirketlerini, işçisinden mühendisine herkesi tebrik etti:

- Bizler de Hakk'ın ve halkın rızası için çıktığımız bu kutlu yolda önümüze çıkan engellere, yolda karşılaştığımız zorluklara aldırmadan hamdolsun tam 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz.

- Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, ter döküyoruz.

Manisa türkiye erdoğan cumhurbaşkanı cumhurbaşkanı erdoğan Fatih Dönmez soma enerji doğalgaz açılış Kırkağaç vahdettin köşkü Enerji Sektörü