Tayyip Erdoğan'ın itiraz ettiği paket seçim sonrasına kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında tartışmaya neden olan mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren ‘Şeffaflık Paketi’ seçim sonrasına kaldı. Erdoğan'ın; ikisi Davutoğlu baş başa olmak üzere üç görüşme yaptığı pakette bazı noktaların yeniden ele alınması kararlaştırıldı.

Tayyip Erdoğan'ın itiraz ettiği paket seçim sonrasına kaldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel merkez yöneticileri, il başkanları ve ilçe başkanları ile ulusal, bölgesel veya yerel nitelikte yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının yetkilileri için de mal bildirimi zorunluluğu getirilecek" sözleriyle duyurduğu şeffaflık paketine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan müdahale etti, paket seçim sonrasına bırakıldı.

Erdoğan 15 Ocak'ta AKP Grup Başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerini ağırladığı Ak Saray’daki toplantıda, paketin özellikle mal bildirimi ve imara ilişkin düzenlemelerine itiraz etmişti. Erdoğan bu görüşmede Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında istişare ve danışma mekanizmasının yeterince işletilememesinden yakınmıştı.

Bu toplantının ardından Erdoğan ile Davutoğlu'nun iki kere başbaşa, toplam 3 görüşme yaptığı öğrenildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Şeffaflık paketi, AKP'nin salı günü yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında da ele alındı. Davutoğlu pakette yer alan düznelemeleri burada da savundu. Ancak paketi iyi anlatamadıklarını ifade etti.

MKYK toplantısında, düzenlemeye getirilen itirazların yeniden gözden geçirilmesi kararlaştırıldı. Düzenleme bu nedenle seçimlerden sonraya bırakıldı.

Şeffaflık paketi seçim sonrasına kalınca, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in Meclis’te kurmak istediği siyasi etik komisyonu planı da ertelenmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

ak saray Ahmet Davutoğlu tayyip erdoğan