Ateşkes açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail-Filistin arasında sağlanan ateşkesle ilgili açıklama yaptı. Gül, "karar ateşkesin kalıcı hale gelmesi için önemli bir fırsat" dedi, ancak ateşkes yalnızca 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail-Filistin arasında sağlanan insani ateşkesle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ateşkesin kalıcı hale gelmesi için önemli fırsat doğdu" ifadeleri yer aldı.

Dün gece yarısı, bu konuda ilk kez umut verici bir haber aldık. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve ABD Dışişleri Bakanını John Kerry’nin 72 saatlik koşulsuz bir insani ateşkes sağlamış olduklarını memnuniyetle öğrendim. Ateşkes kararı ile birlikte, ateşkesin uzatılması ve kalıcı hale gelmesi için önemli bir fırsat doğmuş bulunmaktadır.

Gül, tarafların Kahire'de yapmayı planladığı görüşmelerin de olumlu bir yaklaşım olduğunu belirtti, açıklamada "Görüşmelerin başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının zamanlaması oldukça dikkat çekti. Açıklama, İsrail ve Filistin arasındaki ateşkesin bozulmasının ardından geldi. Gül'ün "kalıcı hale gelmesi için bir fırsat" olarak değerlendirdiği ateşkes ise yalnızca 2 saat sürdü.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül açıklama ateşkes israil filistin