PKK'dan FETÖ'ye 15 Temmuz desteği

İçişleri Bakanlığı 6 dilde “Fetullahçı Terör Örgütü” kitabı hazırladı. Çarpıcı bilgilerin yer aldığı kitapta FETÖ-PKK iş birliği de gözler önüne serildi. İki örgütün ABD'nin Türkiye'yi işgal girişimi olan 15 Temmuz için 1 yıl önce çalışmaya başladığı belirtildi. FETÖ'ye destek için HDP'nin Ağustos 2015’ten itibaren “öz yönetim” ilan ettiği, PKK'nın da terör eylemlerini il ve ilçe merkezlerine taşıdığı vurgulandı.

PKK'dan FETÖ'ye 15 Temmuz desteği

İçişleri Bakanlığı, ABD'nin karagücü PKK ve devlet içindeki Gladyo yapılanması FETÖ'nün 15 Temmuz işbirliğini ortaya çıkardı.

6 dilde hazırlanan “Fetullahçı Terör Örgütü” kitabı PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin 15 Temmuz'dan 1 yıl önce FETÖ'ye darbe desteği verdiği vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanlığı’nın hazırladığı FETÖ kitabında, FETÖ-PKK ittifakının tüm ayrıntıları gözler önüne serildi.

FETÖ-PKK ilişkisi, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrası olarak ele alındı. Terör ittifakının ilk göstergesi olarak 18 Mart 2013'te PKK elebaşı Abdullah Öcalan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'li Sırrı Süreyya Önder görüşmesine dikkat çekildi.

Görüşmede, iki örgüt arasında "karşılıklı yanlış anlaşılma" olduğu gündeme geldi. İmralı görüşmelerinin, ittifak girişimlerinin vücut bulduğunu göstermesi açısından dikkat çekici olduğu vurgulandı.

2014'ten 15 Temmuz 2016'ya kadar bazı gelişme ve açıklamalara yer verilen kitapta, PKK elebaşlarından Duran Kalkan'ın Türkiye'de darbe olacağına dair açıklamalarının, FETÖ-PKK ilişkisinin zirve noktalarından biri olduğu belirtildi.

Darbeye zemin hazırlamak için HDP'nin Ağustos 2015’ten itibaren “öz yönetim” ilan etmeye, PKK'nın da terör eylemlerini il ve ilçe merkezlerinde yaygınlaştırmaya başladığı vurgulandı. Yani, 15 Temmuz’a giden yolda taşlar PKK tarafından döşendi.

6 dile çevrilen kitapta, 15 Temmuz sonrası FETÖ-PKK söylemlerindeki benzerliğe de dikkat çekildi. PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın, darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığı iddialarının tamamen yalan olduğu, FETÖ'nün böyle bir örgütlenmesinin olmadığını iddia ettiği hatırlatıldı. Bu açıklamaların, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in açıklamalarıyla uyumlu olduğu bilgisine yer verildi.

ulusal.com.tr

fetö pkk hdp içişleri bakanlığı