Cumhurbaşkanı'na hakaret davaları için emsal karar

Hatay 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı’na hakaret davaları için emsal bir karara imza attı. Avukat Hasan Basri Özbey, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada beraat etti. Özbey, Abdullah Gül’ü devletin olanaklarıyla Hac’ca gittiği için eleştirmiş, “Bu Müslümanlık değil süslümanlık” demişti.

Cumhurbaşkanı'na hakaret davaları için emsal karar

Cumhurbaşkanına hakaret davalarına ilişkin emsal bir karara imza atıldı. Karar Hatay 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alındı.

2013 yılında İşçi Partisi Genel Başkan Vekili olan avukat Hasan Basri Özbey, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirmişti. Bunun üzerine Abdullah Gül, Özbey’e “Cumhurbaşkanı’na hakaret” davası açmıştı.

Hatay 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme dün yapılan duruşmada, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurları bulunmadığı görüşüyle Özbey’in beraatine karar verdi. Aynı davada Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanan Alevi Bektaşı Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Doğan Demir’in de beraatine karar verildi.

ulusalkanal.com.tr