Amerika'nın İHA saldırılarıyla ilgili çarpıcı gerçek

Amerika'nın insansız hava araçlarıyla yaptığı saldırılarla ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Sİlahlı insansız araçların saldırıları yüzde 90'ı hedeflenen kişiler olmadığı belirtildi.

Amerika'nın İHA saldırılarıyla ilgili çarpıcı gerçek

Amerika'nın deniz aşırı ülkelerde İnsansız Hava Araçlarıyla yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 90'a yakınının hedef kişiler olmadığı tespit edildi.

Amerika, 11 Eylül saldırılarından sonra Bush'tan Obama dönemine kadar terörle mücadele adı altında İnsansız Hava Araçlarıyla operasyonlar binlerce operasyon yaptı.

İşte bu harekatlarda öldürülen kişiler masum siviller olduğu ortaya çıktı. Haber The Intercept adlı internet sitesinde çıktı. İsmi açıklanmayan bir kaynak ABD ordusunun İHA'larla yaptığı saldırılarda, Beyaz Saray ve Pentagon'un bildirdiğinden daha fazla sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Site, Obama'nın "ölümcül bürokrasisi" belgelerini yayınladı. İnsansız Hava Araçları'nın harekat raporlarına göre; operasyonlarda hayatını kaybedenlerin yüzde 90'ı sivil kişilerdi.

The Intercept özel operasyonlarda öldürülen 200 kişiden sadece 35'inin hedeflenen kişi olduğu yazdı. İnternet sitesi Yemen örneğini de hatırlattı. Aralık 2013'te Yemen'de bir Amerikan silahlı predatörü saldırısından 14 sivil hayatını kaybetmişti. Pakistan'da da birçok sivil bu şekilde hayaını kaybetti. Hatta Pakistan'da bir çok aile ABD'nin insansız hava araçları operasyonları nedeniyle çocuklarını okula gönderemiyor.

ulusalkanal.com.tr