YÖK’ten uzaktan eğitim araştırması

Yükseköğretim Kurulu, salgın sürecinde devam eden uzaktan eğitime ilişkin açıklama yaptı. Üniversitelerde açılan derslerin yüzde 22’sinde canlı sınıf uygulaması olduğu belirtildi. Vakıf üniversiteleri uygulamayı yüzde 53 oranında tüm derslerde zorunlu tutarken, bu oran devlette yüzde 29 olarak tespit edildi.

YÖK’ten uzaktan eğitim araştırması

Uzaktan eğitime ilişkin araştırma yapıldı.

Kovid-19 salgını nedeniyle ilk, orta, lise ve üniversitelerde uzaktan eğitim süreci işliyor. Yükseköğretim Kurulu da bu sürece ilişkin bir analiz araştırması yaptı. 127 devlet, 62 vakıf olmak üzere toplam 189 üniversitenin rektörlüğünden uzaktan eğitime ilişkin bazı bilgiler istendi. Farklı alanlardaki bütün veriler değerlendirilerek analiz edildi.

Çalışma neticesine ilişkin açıklama da YÖK tarafından yapıldı. Buna göre, 189 üniversiteden 121’i 23 Mart, 41’i 30 Mart ve 25’i 6 Nisan’da uzaktan eğitime başladı. Bahar döneminde üniversitelerdeki toplam ders sayısı 736 bin 341 iken uzaktan eğitimle bu sayı 663 bin 808 oldu.

Üniversitelerin yüzde 99’u teorik derslerini, yüzde 89’u ise uygulamaları derslerin teorik kısımlarını uzaktan eğitimle yürütüyor. Açılan derslerin yüzde 22’sinde canlı sınıf uygulaması bulunuyor. Vakıf üniversiteleri yüzde 53,2 ile tüm derslerde bu uygulamayı zorunlu tutarken, devlette bu oranın yüzde 29,1 olduğu görüldü.

Bu süreçte üniversitelerde ara sınavların ölçme ve değerlendirmesinin yüzde 90,5’i ödev, yüzde 83,10’u ise proje yoluyla yapılıyor.

Öte yandan üniversitelerin yüzde 39’unun öğretim elemanlarına pedagojik destek sunduğu da paylaşıldı.

ulusal.com.tr

yükseköğretim kurulu