MHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu adına yazılı açıklama!

MHP İstanbul milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır'da CIA Başkanı ile görüştüğü yönündeki iddialarla ilgili Parti Genel Merkezinden yazılı bir açıklama yapıldı. İhsanoğlu'nun adıyla yapılan açıklamada CIA başkanı ile görüşme yalanlandı.

MHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu adına yazılı açıklama!

CHP ile MHP'nin çatı adayı olarak girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden, uzun süre ortalıktan kaybolduktan sonra MHP'den İstanbul Milletvekili adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Mısır'da sürpriz bir görüşme yaptığı öne sürülmüştü.

Mısır'da Sisi ve CIA Başkanı John Brennan ile biraraya geldiği belirtilen İhsanoğlu'nun CIA Başkanı ile iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile terörle mücadele konusunu ele aldıkları iddia edildi.

MHP Genel Merkezinin İhsanoğlu'nun Mısır seyahatinden haberi yoktu. Konuyla ilgili telefonda Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Bahçeli'nin Danışmanı Metin Özkan "Haberimiz yoktu. Görüşülüp görüşülmediği konusunda bir bilgimiz yok" dedi.

Bu açıklamanın ardından MHP Genel Merkezinden bu kez Ekmeleddin İhsanoğlu adına hazırlanmış bir basın açıklaması servis edildi. İhsanoğlu'nun ağzıyla yapılan açıklamada Mısır seyahati doğrulandı.

"Uluslararası İskenderiye Kütüphanesi Mütevelli Heyeti toplantısı için gittiğim Mısır'da katıldığım etkinliklerin kimi basın organlarınca çarpıtılarak, hasmane ve insaf dışı bir üslupla kamuoyuna yansıtıldığını müşahede etmekteyim"

Açıklamada görüşmenin ayrıntılarına yer verildi.

"Bahse konu toplantıda CİA yöneticileri ile bir araya geldiğim gibi bir yalana başvurmak insaf ve izan sınırlarını da zorlamanın ötesine geçmiştir. Böylesi önemli ve uluslararası prestije sahip bir kuruma üye olmak, güzide devlet adamlarıyla birlikte uluslararası bir toplantıya katkıda bulunmaktan dolayı şahsım ve ülkem adına önemli bir görev yaptığıma inanmaktayım"

Açıklamanın sonunda konunun yargıya taşınacağı vurgulandı.

ulusalkana.com.tr