Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun talimatını açıkladı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Anayasa Mahkemesinin dershane kararı üzerine AKP'lilerin eleştirilerine tepki gösterdi. "CHP'ye hakaret edenler Davutoğlu'na ne diyecekler" diye soran Tekin, Kılıçdaroğlu'nun 10 Ağustos'tan sonra "Kimse Erdoğan aleyhinde konuşmayacak" talimatı verdiğinide söyledi.

Koalisyon görüşmelerinin ilk turunun ilk görüşmesi AKP ile CHP arasında yapıldı. Görüşme olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin dershane kararının ardından AKP'li vekillerden CHP'ye sert eleştiriler geldi. Bu eleştiriler CHP'de ciddi rahatsızlığa yolaçtı.

Tepkiyi dile getiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin oldu. Al Jazeera Türk'e konuşan Tekin, çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Tekin, "AYM’ye götürdü diye bu kadar aşağılıkça dil kullanarak CHP’ye saldıranlara Sayın Davutoğlu’nun bir şey söylemesi lazım. (...) Ne yapacağız, bize hakaret edenlere ‘oh ne güzel, bize hakaret edin, biz de elimizi kolumuzu bağlayalım’ mı diyeceğiz. (...) Biz darbecilere başkaldırmışız, kim bunlar? Herkes haddini bilecek." dedi.

"AKP'li vekiller CHP’ye saldırmayı alışkanlık haline getirirlerse bu çok sıkıntılı bir süreç olur." diyen Tekin, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Erdoğan'ı eleştirmeyin talimatı verdiğini de söyledi.

ulusalkanal.com.tr

chp AKP koalisyon anayasa mahkemesi tayyip erdoğan gürsel tekin