Makarna ve kolonyaya akın

Uzmanlar, koronavirüs nedeniyle kuru gıda ve kolonyaya yönelen vatandaşları ihtiyaçtan fazlasını almamaları konusunda uyardı. Ayrıca talebin artmasıyla bazı e-ticaret sitelerinde makarna ve kolonyaların fiyatları arttı. Bu fahiş fiyatlara karşı Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Artışı Şikâyet uygulamasına son 2 günde yaklaşık 5 bin şikâyet geldi. Şikayetlerle ilgili soruşturma da başlatıldı.

Makarna ve kolonyaya akın

Koronavirüs nedeniyle kuru gıda ve kolonya satışları arttı. Uzmanlar “stok yapmayın” uyarısında bulundu. Ticaret Bakanlığı, fırsatçılara karşı önlemler aldı.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından vatandaşlar, kuru gıdalara yöneldi. Marketlerde makarnalara talep arttı.

Kuru gıdaya olan talebin yanı sıra, vatandaş uygun fiyata kolonya bulamıyor.

Eyüp Sabri Tuncer firması, yüksek fiyata satışlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada firmanın, e-ticaret platformlarında bulunan satıcıların fiyatlandırmalarına yaptırım uygulayamadıkları ifade edildi. Açıklamada firmanın e-ticaret platformlarında doğrudan ürün satışı olmadığına da yer verildi.

Makarnalar da e-ticaret sitelerinde fahiş fiyatlarla satışa sunuldu. Market raflarında 3 lira olan makarna fiyatları, internette 14 liraya kadar çıktı.

Vatandaş, işte o fahiş fiyatları Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Artışı Şikayet uygulaması üzerinden ihbar edebiliyor. İhbarlar şikâyet başvuru bölümünden gerçekleştiriliyor.

HABER:BUSE GENÇTÜRK/KAMERA:UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

koronavirüs