Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar: Bakan Elvan’dan Cumhurbaşkanı’na FETÖ davası!

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar: Bakan Elvan’dan Cumhurbaşkanı’na FETÖ davası!

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile ilgili kaleme aldığı yazısı hakkında 15 bin TL'lik dava açıldı.

Usta gazeteci Önkibar, bugünkü yazısında, "Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı ile Başbakanın çağrısına uydum ve suçlama yapmaksızın bana gelen bir ihbarı araştırılmak üzere gizli değil aleni olarak ortaya koydum. Söyleyin bu durumda Lütfü Elvan bana değil, Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım’a dava açmış olmuyor mu? En önemlisi böyle biri ile devlette FETÖ ile mücadele olur mu?" ifadesini kullandı.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Üç hafta önce DSP-MHP-ANAP hükümetinin müsteşarlarından Fikret Ertan aradı:

-”Sabahattin bey Lütfi Elvan’ı ABD’den tanıyorum...Işık Evlerinde kalırdı.”

MHP’lidir,belki Bakan Elvan’a kızgınlığı var diye düşünürek bu ifadeyi yazmadım.

Bu konuşmadan üç gün sonra Devlet Planlama Teşkilatında çalışan bir hemşehrim aradı ve şunu söyledi:

-”DPT’nin yüzde 80’i FETÖ’cü. Bağlı olduğumuz Bakan Lütfi Elvan ile eski bakan Cevdet Yılmaz için de öyle olduğu söyleniyor.”

Aynı konuda iki beyan örtüşünce, iddiayı yorum yapmaksızın sütunuma aldım.

Gayem araştırılsın- soruşturulsundu ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı ile Başbakanı her gün FETÖ’cüleri ihbar edin demiyorlar mı?

Yazım yayımlandığı gün halen AKP Genel Başkan yardımcısı olan Cevdet Yılmaz “Ben FETÖ’cü değilim” diye bir açıklama gönderdi ve ben de bunu ertesi gün köşemde yayımladım zira amacım bağcı dövmek değil üzüm yemek yani FETÖ ile mücadeleye katkı sunmaktı.

Cevdet Yılmaz bunu yaparken Lütfi Elvan panik halinde bana 15 bin liralık dava açtı ve kendince bu konuda başka yazılar yazmamı engellemeye çalıştı... Oysa Cevdet Yılmaz gibi açıklama gönderse onu da ertesi gün yayımlayacaktım.

Soru şudur:

Lütfü Elvan neden kendine güvenemeyip açıklama göndermedi de dava açtı? Yoksa ona dava aç, sustur, peşi gelir diye mi düşündü?

Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı ile Başbakanın çağrısına uydum ve suçlama yapmaksızın bana gelen bir ihbarı araştırılmak üzere gizli değil aleni olarak ortaya koydum.

Söyleyin bu durumda Lütfü Elvan bana değil Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım’a dava açmış olmuyor mu?... En önemlisi böyle biri ile devlette FETÖ ile mücadele olur mu?...

Cevap ver Lütfü Elvan amacın ne? Cumhurbaşkanı ile Başbakanın emrine karşı nasıl hareket edersin? Açıklama bekliyorum. Susar gizlenirsen bil peşini bırakmam!

ulusalkanal.com.tr

erdoğan aydınlık sabahattin önkibar lütfi elvan