Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarına Yassıada'daki imar çalışmaları damga vurdu

İmara açıldıktan sonra şantiye alanına dönen Yassıada, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerginliğe neden oldu. Çalışmalar ile ilgili Meclis'te sözalan CHP'li Meclis üyeleri, Ada'daki yeşil alanların ve tarihin yok edildiğini söyledi. AKP'li üyeler ise CHP grubunun algı operasyonu yaptığnı belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarına, Yassıada'daki imar çalışmaları damga vurdu.

Koruma Amaçlı İmar Planı’na uyulmaksızın yapılan değişiklik AKP'li üyelerin oyları ile Mayıs 2015'te Meclis'ten geçmişti.

Adada devam eden çalışmalar ile ilgili gündem dışı konuşma yapan CHP'li Meclis Üyesi Tonguç Çoban, Yassıada'daki tarihin ve kültürün yok edildiğini söyledi.

Basında yeralan fotoğrafları Meclis kürsüsünden AKP'li üyelere gösteren Çoban, "adanın adını da çalışmaların ardından yamyassı ada yapalım" dedi.

CHP grubunun eleştrilerine yanıt veren AKP'li Meclis Üyesi Abubekir Taşyürek, iddiaların algı operasyonu olduğunu belirtti.

Meclisi'n ikinci gününde tartışmaları sürdüren CHP'li Meclis Üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu, Ada'da yeşil alanların yok edilerek doğa katilamının yapıldığını vurguladı.

Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanıp idam edildikleri Yassıada'ya, değiştirilen imar planları ile 5 yıldızlı oteller, lokantalar, kütüphane, konferans merkezi, müze ve sergi salonlarının yapılması planlanıyor.

Haber: Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr