FETÖ operasyonlarında son durum

İçişleri Bakanlığı terörle mücadelede bilançoyu açıkladı. Rapora göre, 2019 yılında kırmızı listede aranan 12 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün 257 önemli saldırısı da engellendi. FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik bin 647, bylock kullanıcılarına ise 97 bin 685 operasyon yapıldı.

FETÖ operasyonlarında son durum

Terör örgütleriyle mücadelede atılan adımlar anlatıldı, bilanço açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 20 Kasım’da Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında 314 sayfalık bir rapor sundu. Bakanlığın hazırladığı raporda terörle mücadeleden kadına yönelik şiddete kadar birçok konu yer aldı.

Bakan Soylu, FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik bin 647 operasyon yapıldığını belirtti. Operasyonlarda 26 bin 233 şüpheli hakkında adli işlemin yapıldığı ifade edildi.

Soylu, 97 bin 685 kişinin Bylock kullanıcısı olduğunu tespit ettiklerini de ekledi. FETÖ’nün kurum yapılanmasına yönelik de 44 bin 219 operasyon yapıldığı aktarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ’cülere yönelik yapılan işlemler hakkında da bilgi verildi.

Bakan Soylu, 2019 yılında terör örgütü PKK’nın 257 önemli saldırısının da engellendiğini açıkladı. Bunların 235’nin patlayıcı madde, 2’sinin bombalı araç ile yapılacağını tespit ettiklerini belirtti. Eylem yapacak 57 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Süleyman Soylu, aranan PKK’lılara yönelik de bilgi paylaştı. Soylu, kırmızı listedeki 12, mavi listedeki 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Uyuşturucuyla mücadelede yapılan operasyon ve tutuklamalar da değerlendirildi.

Bakanlığın raporunda kadına yönelik şiddete karşı mücadele planı ve bilanço da yer aldı.

ulusal.com.tr

fetö pkk içişleri bakanlığı