Koronavirüs salgınının merkez üssü Amerika oldu

Brezilya'da koronavirüs nedeniyle günlük ölümler binin altına inmiyor. ABD'de Kovid-19 vakaları hızla artarken maske tartışmaları da devam ediyor. ABD Başkanı Trump, ulusal çapta maske takma zorunluluğunu onaylamayacağını duyurdu. Türkiye ise son olarak yardım elini Venezuela'ya uzattı...

Koronavirüs salgınının merkez üssü Amerika oldu

Salgın en ağır Amerika Birleşik Devletleri'nde hissedildi ancak en çok ölüm haberi Brezilya'dan geliyor.

Brezilya, Kovid-19 salgınında Latin Amerika'nın merkez üssü... Ülkede hergün binin üzerinde kişi yaşamını yitiriyor.

Brezilya'da virüs nedeniyle son 24 saatte bin 163 kişi hayatını kaybetti. Nüfusu 211 milyonu aşan Brezilya'da vaka sayısı da 34 bin 177 artarak 2 milyon 46 bin 328’e yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise gündem maske... Vakalar hızla artarken maskenini zorunlu hale getirilmesi tartışılıyor. Ancak ABD Başkanı Donal Trump bu tartışmalara son noktayı koydu. Ülkede salgın ağır bir şekilde hissedilse de Trump, önlemler konusunda esnek davranıyor. ABD Başkanı, ulusal çapta bir maske zorunluluğunu onaylamayacağını söyledi.

İnsanların belirli bir özgürlüğe sahip olmalarını istediğini belirten Donald Trump, maske takmanın da sağlık açısından başka problemler oluşturabileceğini öne sürdü. Trump, "Genel cerrahımız Doktor Fauci ve birçok kişi de 'Maske takmayın.' diyor. Ama birden 'Herkes maske takmak zorunda.' deniliyor." dedi.

TÜRK YARDIMI KARAKAS'A ULAŞTI

Dünya zor günler geçirirken Türkiye ise yarıdım talebi olan ülkelere destek olmayı sürdürüyor. Salgınına karşı kullanılması için Venezuela'ya gönderilen tıbbi malzemeleri taşıyan uçak Karakas'a ulaştı.

A 400M tipi askeri nakliye uçağını, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado karşıladı.

İki ülke arasındaki kardeşliğe değinen Büyükelçi Mütevellioğlu, "Türkiye şimdi ve gelecekte gerekli olduğu takdirde Venezuela'ya yardım etmeye hazırdır." ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, yardım uçağıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya gönderdiği mektubun yetkililere teslim edildiğini duyurdu.

venezuela türkiye