Nükleer yetkili Başbakan

Hükümetin masasındaki Nükleer Enerji Kanunu taslağının ayrıntıları ortaya çıktı. Taslağa göre, nükleer santraller konusunda tüm yetkiler Başbakan'da toplanıyor. Santrallerin düzenlenmesi, izlenmesi ve denetlenmesi için Nükleer Düzenleme Kurumu kurulacak. İdari ve mali özerkliğe sahip kurum, Başbakan’a bağlı çalışacak.

Nükleer yetkili Başbakan

Taslak aşamasında olan Nükleer Enerji Kanunu'yla, nükleer santrallerdeki düzenleme, izleme ve denetleme yetkileri Başbakan'da toplanıyor.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre hükümetin masasındaki Nükleer Enerji Kanunu taslağına CHP ulaştı. Taslağa göre, nükleer santral konusunda Başbakan, süper yetkilerle donatıldı.

Taslağa göre, nükleer enerji tesislerinde düzenleme, izleme ve denetleme faaliyetlerini yürütmek için Nükleer Düzenleme Kurumu kurulacak. Kurum İdari ve mali özerkliğe sahip olacak, ancak Başbakan’a bağlı çalışacak.

Kurum, santraller için verilecek lisans veya iznin teknik, hukuki, idari ve mali kapsam ve şartlarını belirleme ve değiştirme yetkisine sahip olacak. Güvenlik ve emniyet konularında tek sorumlu, lisansı alan kişi olacak. Lisansı veren Başbakanın himayesindeki düzenleme kurumu ise sorumluluğa ortak olmayacak.

ulusalkanal.com.tr