Sağlık Bakanlığı'ndan çok tartışılacak uygulama! Sertifika gerekiyor

Sağlık Bakanlığı, çok tartışılacak bir uygulamayı gündeme getirdi. Bakanlık, televizyonlarda sağlık danışmanlığı yapabilmek için "ekran sertifikası ve akreditasyon" zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor. Bu uygulamayla; diyetisyeninden, cerrahına kadar Bakanlığın onay vermediği kimse ekrana çıkamayacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan çok tartışılacak uygulama! Sertifika gerekiyor

Televizyon ekranları için çok tartışılacak bir uygulama hayata geçirilmek üzere. Sağlık Bakanlığı, televizyon programlarında sağlık ve beslenme konusunda yorum yapanlar için "ekran sertifikası ve akreditasyon" zorunluluğu getirme kararı aldı.

Uygulama henüz hazırlık aşamasında. Denetçi olarak RTÜK görev yapacak. Ekrana çıkabilecek isimlerle ilgili çalışmayı ise Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı'nın yürüteceği belitildi. Ekrana çıkmak için talepte bulunanları ise yeni kurulacak olan Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü inceleyecek.

20 kişilik bilim kurulu, ekrana çıkacak isimler için standartları belirleyecek. Enstitü, televizyonlara çıkan isimleri inceleyecek. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında tavsiyelerde bulunanlar, önce çalışmalarını Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü'ne göstererek onay alacak.

Enstitü kurulu, çalışmalarını uygun bulduğu uzmanlara sertifika verecek. RTÜK ve medya kuruluşlarıyla da protokol imzalanacak, ekranlara çıkması uygun görülen isimlerin listesi sunulacak. Sertifikası olmayan isimler televizyonlarda açıklama yapamayacak.

Projenin bu ay sonunda hayata geçmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı, Enstitü'yü bu ay sonuna yetiştirmek için hızla çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr