MASAK raporu komisyonda

Yolsuzlukla suçlanan AKP'li 4 eski bakan ile ilgili MASAK raporu, Meclis Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'na sunuldu. Raporda, malvarlıklarıyla ilgili Egemen Bağış ve Muammer Güler için "Gelirleriyle orantısız", Zafer Çağlayan için "kuşkulu", Erdoğan Bayraktar için ise "makul" tespiti yapıldı.

MASAK raporu komisyonda

Pazartesi günü yolsuzlukla suçlanan AKP'li 4 eski bakan için yapılacak Yüce Divan oylaması öncesi, Meclis Yolsuzluları Soruşturma Komisyonu'na MASAK raporunu ele aldı.

Raporda, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın malvarlıkları ayrıntılı şekilde incelendi.

Egemen Bağış ile Muammer Güler'in malvarlıklarının gelirleri, birikimleri ve tasarruflarıyla orantılı olmadığı belirlendi. Raporla, Egemen Bağış'ın beyan etmediği 3 evi daha olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan Bayraktar'ın malvarlığı ve para hareketlerinde şüpheli bir durum olmadığı ve "makul" olduğu tespit edildi. Zafer Çağlayan'ın kendi parasıyla aldığını iddia ettiği piyano ve saat "kuşkulu" bulundu. Çağlayan'ın malvarlığı hakkında daha geniş bir incelemeye için zamana ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Pazartesi günü saat 14.00'te toplanacak olan Komisyon, 4 eksi bakanın Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmayacağı oylanacak. 15 üyenin yer aldığı komisyonda, HDP üyesini çektiği için muhalefetin 5 milletvekili var. Yüce Divan’a gönderme kararı verilebilmesi için 8 milletvekilinin "evet" demesi yetiyor. Bu durumda AKP’den en az 3 milletvekilinin de muhalefetle birlikte hareket etmesi gerekecek.

ulusalkanal.com.tr