AKP döneminde Türk ekonomisi sıfırı tüketti

İstikrar söylemini ağzından düşürmeyen AKP'nin iktidarda olduğu 13 yılda Türkiye sıfırı tüketti. AKP döneminde ekonomimiz dünyadaki büyüme ortalamasının çok gerisinde kaldı. Ekonomide yapısal sorunları çözemeyen AKP, iktidarda olduğu süre boyunca ekonomiyi inşaat sektörüne endeksledi.

AKP döneminde Türk ekonomisi sıfırı tüketti

Genel seçimlere az bir zaman kala ekonomik istikrar ve büyüme söylemini eksik etmeyen AKP'nin 13 yıllık döneminde Türkiye ekonomisi sıfırı tüketti.

Ekonomik kriz sonrası iktidara gelen AKP’nin yönettiği Türkiye, büyüme rakamlarında dünyanın çok gerisinde kaldı.

TÜİK verilerine göre,Türkiye’de büyüme hızı 2002’de 6,2 iken 2014’te bu rakam 2,9’a geriledi. Aynı dönemde dünyanın büyüme hızı ortalama yüzde 6,3 idi.

İşsizlik oranı sürekli artan, cari açığı devamlı büyüyen, dolara bir türlü dur diyemeyen AKP iktidarı, ekonomideki yapısal sorunları çözmek yerine ekonomik büyümeyi inşaat sektörüne endeksledi.

AKP, iktidarı boyunca yol ve havaalanı yaparak milletin parasını yola atarken diğer yandan oluşan rantı yandaşlarına dağıtımaktan çekinmedi.

Hükümet yetkililerinin söylemlerinde sürekli vurguladığı “ekonomik istikrar” ise AKP iktidarında en çok zenginlerin işine yaradı. Zengin daha zenginleşirken, fakirler ise daha da yoksullaştı.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre 2002'de vatandaşın bankalara olan borcu 222 milyon lirayken, AKP iktidarında vatandaşın banka borcu 25 kat artarak 5,8 milyara ulaştı.

ulusalkanal.com.tr

AKP türkiye ekonomisi TÜİK