İçişleri Bakanlığı: 27 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı haftalık terörle mücadele bilançosunu açıkladı. Buna göre; son 1 hafta IŞİD, PKK ve FETÖ üyesi 997 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılıkla mücadele operasyonlarında ise piyasa değeri yaklaşık 34 milyon lira olan uyuşturucu ile yaklaşık 4 milyon liralık kaçak sigara ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı: 27 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı haftalık terör bilançosunu açıkladı.

14-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütleriyle bağlantıları bulunan 997 kişi gözaltına alındı.

Jandarma, polis ve iç güvenlik operasyonları kapsamında Silahlı Kuvvetleri tarafından bin 176 operasyon gerçekleştirildi. Örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 302 kişi yakalandı.

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda ise 616, IŞID'ten 63 ve diğer terör örgütlerinden 16 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen operasyonlarda; 17'si ölü, 4'ü sağ ve 6'sı teslim olmak üzere 27 terörist etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 79 ilde gerçekleştirilen 2 bin 138 operasyonda piyasa değeri 34 milyon 795 bin lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ayrıca piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan kaçak sigara ile 24 bin litre akaryakıt ele geçirildi. Operasyonlar da 3 bin kişi gözaltına alındı.

ulusal.com.tr

terörle mücadele içişleri bakanlığı