Fırat Kalkanı Harekatı'nın 184. günü: 56 terörist etkisiz hale getirildi

El Bab'da yoğunlaşan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 184'ncü gününde karadan ve havadan 104 ayrı IŞİD hedefİ vuruldu. Operasyonlarda 56 terörist etkisiz hale getirildi. Bu arada IŞİD'den kurtarılan bir aile çıkarılan bir aile güvenli bölgeye tahliye edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 184. günü: 56 terörist etkisiz hale getirildi

El Bab'ın IŞİD'den temizlenmesine yönelik operasyonlar kapsamında iki mahallede daha kontrol sağlandı.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 184'ncü gününde kara birlikleri 90 ayrı IŞİD hedefine ateş altına aldı. Türk savaş uçakları da 12'si barınma maksatlı kullanılan bina ile bir tünel ve bir bombalı araç olmak üzere 14 ayrı hedefi imha etti.

Koalisyon güçlerinin hava harekâtlarında ise 11 IŞİD'li öldürüldü 1 bombalı araç da imha edildi.

Topçu atışları, hava harekâtı ve çatışmalarda toplam 56 IŞİD'li etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerden bazılarının tünel ve yıkık binalarda saklananlar; bazılarının da Tadif'ten El Bab'a takviye olarak gönderilen teröristler olduğu açıklandı.

Kasaba merkezinde kontrolü önemli oranda ele geçirildiği operasyonlarda El BAB'da IŞİD'e ait yeni bir tünel daha bulundu.

Bu arada teröristlerin elinden kurtarılan aileler güvenli bölgelere tahliye ediliyor. IŞİD'in bölgeden ayrılmalarına izin vermeyip kalkan olarak kullandığı siviller nedeniyle operasyonlar son derece hassas şekilde yürütülüyor.

ulusalkanal.com.tr

ışid Fırat Kalkanı Harekâtı