'Yargıya Güvenmek ve Adalete İnanmak İstiyoruz'

Vardiya Bizde Platformu'nun Antalya'daki 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta;

'Yargıya Güvenmek ve Adalete İnanmak İstiyoruz'

Haber: Devrim Dönmez

Vardiya Bizde Platformu'nun her hafta cumartesi günü Kapalı Yol Kışlahan'da gerçekleştirdiği 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta, AKP Hükümetinin sözde demokrasi paketiyle kaldırdığı Andımız okundu. 9 Ekim'de Balyoz Davası hakkındaki Yargıtay kararının açıklanacağını belirten platform üyeleri 'umuyoruz ki bu, son sessiz çığlığımız' olur dediler. Platform üyeleri tüm yurttaşları 9 Ekim Çarşamba günü Yargıtay Ana Binası önünde buluşmaya çağırdı.

Ant İçmek Bu Coğrafyanın Yemidir

Kapalı Yol Kışlahan'da gerçekleşen Vardiya Bizde Platformu eylemine platform üyeleri, Andımızı Antalyalılarla birlikte okuyarak başladı. Platform adına konuşan Emekli Albay Teoman Şanal, "Ant içmek bu coğrafyanın yemini demektir. İnsanlar kutsal değerlerin üzerine ant içerler" diye konuştu. BDP milletvekillerinin Andımızla ilgili olarak 'gençlerimizi ırkçılığa itiyor' sözlerini hatırlatarak eleştiren Şanal, BDP' nin bu isteğinin AKP'nin sözde demokrasi paketinden çıktığını kaydetti. Şanal, "Hükmedenler resmi olarak söyleyebilirler ama biz andımızı söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. TGB'li Deniz Buse'nin öncüllüğünde platform üyeleri ve Antalyalılar hep bir ağızdan Andımızı haykırdılar.

Yargıya Güvenmek ve Adalete İnanmak İstiyoruz

Platform adına söz alan Mediha Demirağ, bu davayla amaçlanın, Türk Ordusunun ve şerefli mensuplarının itibarsızlaştırılması, halkın gözünde küçük düşürülmesi ve etkisiz kılınması olduğunu Yargıtay'ın anlayacağını ve yerel mahkeme kararlarını esastan ve usulden bozacağına inandıklarını dile getirdi. Haksızlık ve hukuksuzlukları kabul etmeyen kamuoyu vicdanının böylece rahatlayacağını kaydeden Demirağ, bu aşamadan sonra ulusun, yargılayanları yargılayacağını belirtti. Davalarla ilgili olan kurumların ve herkesin duruşunu buna göre düzenlemesi gerektiğini ifade eden Demirağ, "Hukukun üstünlüğüne inanan, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı olan tüm yurttaşlarımızı, yaşanan haksızlık ve hukuksuzlukların sonra ereceği 9 Ekim 2013 Çarşamba günü Yargıtay Ana Binası önünde bize destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Demirağ, bağımsız ve tarafsız olması gereken Yargıya güvenmek ve adalete inanmak istediklerini söyledi.

ADD ve TGB'nin desteklediği eylemde platform üyeleri, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Vatan Sana Canım Feda' ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganlarını attılar.

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr