Çarklar bugün de dönmedi!

Metalde çarklar bugün de dönmedi. Binlerce metal işçisi, hükümetin grev erteleme kararına rağmen bugün de işbaşı yapmadı. İşçiler, yarın sabah işbaşı yapacak. Ancak sendika uyarıyor bundan böyle "çalışma barışı olmaz"...

10 bin metal işçisi şalter indirdi, hükümet grevi erteledi. Ancak işçiler erteleme kararına rağmen bugün de işbaşı yapmadı. Grevle ilgili son bilgiyi, Ulusal Kanal yayınına katılan Birleşik Metal-İŞ Sendikası genel Başkanı Adnan Serdaroğlu verdi.

Sendikanın aldığı karar doğrultusunda, Pazartesi sabahı işçiler fabrikalara dönerek işbaşı yapacak. Kararı Birleşik Metal İş Sendikası Başkanlar Kurulu aldı.

İşçiler mesaiye başlayacak ama sendika üretimin sağlklı olmayacağı konusunda uyarıyor. Birleşik-Metal-İş, grev erteleme kararının durdurulması için de Danıştay'a da başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Eylemler bununla da sınırlı kalmayacak. Birleşik Metal-İŞ Sendikası, DİSK, KESK, TMMOB, TTB genel başkanları ile Ankara'da bir basın toplantısıyapacak. İleriki tarihlerde ise hem AKP binaları hem de Çalışma Bakanlığı önünde protesto eylemleri düzenlenecek.

ulusalkanal.com.tr